Bianca Taapken

  • Geboortedatum: 00-00-0000
  • Sterfdatum:

Bianca Taapken is geboren en getogen in de Randstad (Hilversum). Na een schoolperiode in Rotterdam, een studie Nederlands recht in Utrecht en werk in Amsterdam, is zij vanwege haar huidige partner naar Tilburg verhuisd.

Relatie met Tilburg en Textiel:
In 1995 is zij in Tilburg-centrum komen wonen, samen met haar huidige partner (architect). Na één jaar is zij verhuisd naar Moergestel. Zakelijk gezien is zij nog steeds gefocust op Tilburg en omgeving.

Sinds 1995 heeft zij een eigen bureau (Taapken & Partners) en adviseert vooral dienstverleners in marketing, communicatie en marktonderzoek. De eerste zes jaar in Tilburg was zij bestuurslid van de Communicatieclub Bourgondië en heeft zij zich onder andere ingezet voor de verdere professionalisering van de vereniging. Zo heeft ze ook veel Tilburgers leren kennen. Bianca heeft ook regelmatig deelgenomen aan door de gemeente Tilburg georganiseerde brainstormsessies met als doel Tilburg (toen nog ‘Moderne Industriestad') beter op de kaart te zetten.

Tilburg is een stad waar veel meer gebeurt; veel mensen in het westen van ons land weten dat niet altijd. Vooral op het gebied van kunst, cultuur, architectuur en stedenbouw maar ook zeker de politiek. Het is een stad die sterk in ontwikkeling is en mag daar met recht trots op zijn. Ook de groene omgeving maakt Tilburg zo aantrekkelijk.

De twee dochters van Bianca zijn geboren in het Elisabeth Ziekenhuis. Met beide dochters bezoekt zij regelmatig musea in Tilburg, waarvan het Textielmuseum de meest favoriete is. Daar hebben haar kinderen geleerd om met textiel te werken.

Informatie over meegebracht (textiel) product:
Een flesje bier ‘La Trappe", dat gebrouwen is op de Koningshoeven. Gelegen tussen Moergestel en Tilburg. Zij wordt altijd enorm aangetrokken door dit prachtige gebouw en het bijzondere leven in het klooster. Regelmatig bezoekt zij bijeenkomsten in de Koningshoeven en één keer per jaar woont zij er een dienst bij.

Bianca is lid van HERA netwerk. deze vrouwengroep nam deel aan het textielproject 'Tilburg 200 vrouwen, een ontmoeting in textiel'.