Julia Burgers

  • Geboortedatum: 00-00-0000
  • Sterfdatum:
Geboren in Vlissingen maar vanwege de vele verhuizingen van haar ouders kwam ze op haar twintigste in Tilburg terecht. Ze moest echt wennen aan de stad en vooral aan de taal. Later heeft Julia rechten gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.

Relatie met textiel:
Ze heeft op de MMS (middelbare meisjesschool) gezeten. Daar had je natuurlijk als verplicht vak breien, haken enzovoorts, maar dat was bepaald niet haar grootste hobby! Haar moeder was daar veel handiger in. Maar toch heeft ze wat gebreid en gehaakt. Zeker in de beginjaren van haar huwelijk, zoals dassen, truien, gordijnen en bedspreien.

Relatie met Tilburg:
Haar man heeft ze 36 jaar geleden leren kennen in Tilburg. Hun eerste uitje was een voetbalwedstrijd van Willem II. Vroeger ging ze nooit naar het voetballen. Maar de laatste tien jaar komt ze altijd.

Julia werkt nu bij de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk. Ze heeft veel respect en waardering voor het werk van de zusters, en om wat zij allemaal hebben betekend en nog steeds betekenen voor de stad.
Vroeger heeft ze in de verpleging van het Sint Elisabeth Ziekenhuis gewerkt toen er ook nog zusters werkten. Later was zij er werkzaam als directiesecretaris. Een belangrijke actie was toen de EZ-Duckrace in de stad om een helihaven bij het ziekenhuis gerealiseerd te krijgen; en dat is gelukt.
De Zusters van Liefde bestaan 175 jaar, het Sint Elisabeth Ziekenhuis 170 jaar en Willem II
Ruim 100 jaar! Allemaal erfgoed in Tilburg waar ze trots op is.


Informatie meegebracht textielproduct:
Een badhanddoek van Willem II vervaardigd door het Textielmuseum. Al jaren veelvuldig in gebruik maar de kwaliteit blijft uitstekend!!
Ook heeft ze een voetbalshirt van Willem II met handtekeningen van de spelers, opgedragen aan de Zusters van Liefde, omdat een aantal zo meeleeft met de club.

Julia Bugers is lid van HERA Vrouwennetwerk. Deze vrouwengroep deed mee aan het textielproject 'Tilburg 200 vrouwen, een ontmoeting in textiel'.