Margriet Beck

  • Geboortedatum: 00-00-0000
  • Sterfdatum:
Margriet is afkomstig uit Groningen. Maar in 1971 verhuisde zij vanwege studie en werk naar Berkel-Enschot. Dus officieel sinds een paar jaar Tilburgse!...
Zij is nu gepensioneerd en haar kinderen zijn uitgevlogen buiten de Brabantse grenzen.

Relatie met Tilburg: Margriet was ondermeer werkzaam als beleidsmedewerkster bij het ROC Midden-Brabant. Zij was betrokken bij fusies van verschillende scholen voor middelbaar beroepsonderwijs, met ieder hun eigen stichting, naar één groot goedlopend geheel. Door de fusies kwamen verschillende vakgebieden tussen de scholen op één lijn, zodat de studenten op een duidelijke en makkelijke manier konden instromen of overstappen.
Ook in Berkel-Enschot heeft zij een fusie tot stand gebracht, van het katholieke basisonderwijs met scholen in Udenhout en Tilburg, nu ondergebracht onder één stichting ‘Tangent'genaamd. Vanuit deze stichting is het bovenschoolse management goed uit te voeren. (Zoals het beheer van gebouwen).Vanwege deze en andere activiteiten heeft zij een lintje gekregen.

Band met Tilburgs erfgoed en cultuur: Margriet was in Tilburg onder andere lid van het bestuur van Theaters Tilburg en van het (voormalige) muziekinstrumentenmakersmuseum Muzima.

Relatie met textiel: Haar moeder heeft opleidingen in de textiel gevolgd. Als dochter heeft zij heel goede herinneringen aan de respectvolle en kunstzinnige wijze waarop haar moeder met stoffen, garen en textiel in het algemeen omging.

Op de foto toont Margriet mooie servetten uit 1936 die haar moeder bij haar trouwen als uitzet had gekregen.

Margriet is lid van HERA Vrouwennetwerk. Deze vrouwengroep deed in 2008 mee aan het textielproject 'Tilburg 200 vrouwen, een ontmoeting in textiel'.