R.W. Daniëls

  • Geboortedatum: 00-00-0000
  • Sterfdatum: 00-00-0000

Als een echte rentmeester......

"Cirrhus" is volgens de heer R. Daniëls het Latijnse woord voor "rank". Het komt voor in het bijbelwoord (Johannes 15): "Ik ben de wijnstok en mijn Vader is de wijngaardenier. Elke rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt Hij af en elke rank die wel vrucht draagt, zuivert Hij opdat ze nog meer vrucht mag dragen".

Door dit citaat geïnspireerd en enerzijds op grond van zijn protestantse geloof, anderzijds op grond van zijn vakmanschap, startte de heer R.W. Daniëls 12 jaar geleden de eerste milieuvriendelijke wasstraat in Nederland, "Cirrhus Car Cleaning" aan de Kraaivenstraat in Tilburg. Hij is immers van mening dat de mens een rentmeester behoort te zijn van de natuur en de toekomst van mens en natuur gaat hem zeer ter harte. Hij is trots op Tilburg en de Tilburgers: "Tilburg is een steeds veranderlijke prachtige vaas met bloemen, een kunstwerk dat steeds evolueert in zijn tijd" Vele initiatieven vonden hun oorsprong in Tilburg (zoals de strippenkaart!) en zijn landelijk nagevolgd,zo ook de onderneming van de heer Daniëls. Geboren in Suriname voelt hij zich Tilburger met de Tilburgers en hij ondervindt veel hartelijkheid en vriendschap van zijn klanten, of ze nu blank,bruin of zwart zijn. De saamhorigheid tussen bevolkingsgroepen heeft dan ook volgens hem werkelijk in onze stad gestalte gekregen. De heer Daniëls wijst tenslotte op de oorkonde aan de muur van zijn kantoor, hem uitgereikt in 1996: hij won de tweede prijs voor Stedebouw en Architectuur in de wedstrijd "Tilburg Moderne Industriestad".

Niet alleen als bewoner van Tilburg maar ook als verdienstelijk ondernemer werkt hij bewust naar de eerste prijs toe in de toekomst.

Afb. 1. Het logo van "Cirrhus Car Cleaning"

Afb. 2. De heer Daniëls

Afb.3. Het gebouw van "Cirrhus Car Cleaning"

Afb.4.Uitreiking prijs Tilburg Moderne Industriestad 1996 door wethouder Horvers aan de heer Daniëls

Media