Opeltje,

  • Datering van het verhaal: 14 april 2008

Opeltje vindt "tweelingbroertje"

Soms wordt de historische puzzel, dankzij de artikelen, die spontaan op onze site geplaatst worden, steeds completer. Op 16 maart plaatste Tiny Hamers een artikel over de Opel van zijn vader.

Op 28 maart kwam zijn artikel in het Brabants Dagblad in de rubriek "Het Geheugen van Tilburg". Ze eindigde zijn verhaal met de mededeling: "Diezelfde Opel is nog steeds te bewonderen bij een garagebedrijf in Udenhout".

In dezelfde krant, de editie van 17 april, schreef Guus Spijkers, in zijn rubriek "Om de hoek" zijn verhaal over hetzelfde Opeltje. Het autootje was inmiddels verenigd met zijn "tweelingbroer". Hij hielp deze "broer" weer op weg door tijdelijk zijn waterpomp af te staan. Het bewijs dat hij niet jaloers is op zijn broer. Die in meer dan concoursconditie staat te glimmen op de oprit van de Familie Sweegers.

De beide zeventig jarige oudjes worden gekoesterd door de Opel-minded familie. Hun "nieuwe" aanwinst heeft een verleden dat klinkt als een klok. Als die auto eens kon praten.....

Wellicht heeft dit verhaal nog een vervolg op onze site. Als autoliefhebber kan ik mij volledig inleven en zou graag een ritje maken in een auto met zo'n verleden. Thuis hadden wij vroeger een Skoda, hadden wij die nog maar. Helaas is deze auto gesloopt, op het moment dat ik amper het merk kon uitspreken. Hetzelfde lot waren de meeste ex-auto's van ons gezin beschoren. Maar de liefde voor (oude) auto's is gebleven.....

Rien van der Heijden
April 2008

Met dank aan:
GM Nederland

Bron: o.a. Brabants Dagblad

Bijlages:

1: Krantenartikel van 28 maart, Brabants Dagblad, rubriek "Geheugen van Tilburg" (Tiny Hamers)
2: Krantenartikel van 12 april, Brabants Dagblad, rubriek "Om de Hoek" (Guus Spijkers)
3: Oudere broer uit 1936
4: Dichte uitvoering van de Opel
5: De Opel fabriek na de oorlog, uithuilen en opnieuw beginnen
6: Detailopname van het familieportret
7: Familieportret van enkele generaties Opels