Gepubliceerd 11-04-2008 10:27 Reij's hof

  • Datering van het verhaal: 11 april 2008

Verleden dichter bij heden

In één van mijn vorige artikelen heb ik u meegenomen naar het park in de nieuwbouwwijk de "Reeshof". Op dat moment was de poort van de Reij's hof gereconstrueerd.

 

Het sluitstuk is inmiddels aangebracht in de vorm van een informatiezuil. Op deze manier komt de geschiedenis van de Reeshof en in het bijzonder de bewoners van de Reij's hof binnen het bereik van iedere parkbezoeker, en komt het verleden tot leven op een informatieve en prettige manier. Laten we hopen dat het een stimulans is voor velen om te gaan snuffelen in het archief of eens het boek (" van Reij's hof tot Reeshof") te lezen, dat iedere nieuwe bewoner van de Reeshof namens de gemeente Tilburg krijgt uitgereikt.

Zoals destijds vermeld kunnen de parkbezoekers er praktisch niet omheen. Zelfs de paden dragen de namen van de voormalige bewoners van de Reij's hof. Het vroegere landgoed is herkenbaar aanwezig in de vorm van de genoemde toegangpoort en o.a. de actuering in het grasveld van het park.

De initiatiefnemers gaan in de Reeshof nog een stapje verder. Bij de gewijzigde straatnamen van historisch belang vinden we de vermelding "voorheen...." Als voorbeeld noemen we de voormalige Reeshofweg.

Ik kijk nu al uit naar het moment dat mijn kleinkinderen met de vraag komen, Opa vertel (nog) eens over de Reij's hof in het park ?

Complimenten aan de initiatiefnemers, dankzij hun inzet is het niet bij plannen gebleven. Ik hoop dat hun initiatief het respect krijgt dat het verdiend en dat het geheel gevrijwaard blijft van vandalisme en graffiti .

Rien van der Heijden
April 2008

Bijlagen:
Foto's van de zuil bij de toegangpoort van het voormalige Reij's hof

(Foto's auteur, d.d. 10 april 2008, de dag dat de zuil geplaatst is)

Tilburg Wiki:

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: Reeshof

  •   rien van der heijden
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.