Wijk: Broekhoven

  • Datering van het verhaal: Woensdag 30 mei 2007

Broekhoven

We hebben door de straten van Broekhoven gelopen, en wat opviel was dat alle huizen vrij laag waren. Er was niet zoveel gras, wel zijn er veel rechte straten in Broekhoven. Er is zijn niet veel winkels, alleen het hoognodige, zoals een supermarkt en een bankautomaat. Het is lijkt ons echt een gezellige buurt. We hebben een man geïnterviewd en dit was wat hij zei:
"Er was eerst een plein in broekhoven. Met veel groen en gras. Maar nu staat daar de jumbo. Er was ook nog een kerk (in juli 1974 is hij gesloopt omdat er veel te weinig mensen kwamen en daarom hebben ze nu dat gebouw) maar nu staat er een groot gebouw (nieuwbouw) maar daar binnen in staat nog wel een klein kapelletje. Boven het kapelletje staan nog een paar appartementen."
Wat ons vooral opviel was dat alle huizen vrij laag waren. Er was niet zoveel gras, wel zijn er veel rechte straten in Broekhoven. Er is zijn niet veel winkels, alleen het hoognodige, zoals een supermarkt en een bankautomaat. Het lijkt ons echt een gezellige buurt.

Van Robin Kanters namens Stamgroep 1D; De Nieuwste School