Ad Mertens

  • Geboortedatum: 23-2-1947
  • Sterfdatum:

Ad werkte vele jaren bij de Bouwdienst, het ingenieursbureau van Rijkswaterstaat aan de PRofessor Cobbenhagenlaan. Na enkele omzwervingen vanaf halverweg de jaren zestig in Tilburg, o.a. aan de Spoorlaan en de Hart van Brabantlaan (boven garage Nellen, waar nu de hoge Westpoint-toren is verrezen) werkte hij hier met vele collega's. Allemaal technische mensen, die zich bezig hielden met het ontwerpen en construeren van bruggen en sluizen, wegen en viaducten, in en rond TIlburg maar ook ver daarbuiten. De Bouwdienst is in 1990 ontstaan uit samenvoeging van de directies Bruggen & Sluizen. Ook toen al reorganisaties om de Overheid efficienter en goedkoper te laten werken !

Ad was een echte vakman, die in 2005 afscheid nam van de Bouwdienst om van zijn welverdiende rust te gaan genieten. Het afscheid was op een plek die vele Rijkswaterstaters kennen als vaste plek van afscheid nemen. Het Dorstige Hert aan de Bredaseweg. Een van de oudste café's van TIlburg, een gezellig echt bruin café (aanbevolen !) zoals aan de foto's te zien is. Eli de Rooij (links) ook een echte Tilburger, overhandigt een afscheidscadeau aan Ad(rechts) ...

Rijkswaterstaat is begin 2006 gecentraliseerd. Dat wil zeggen dat er alleen nog een hoofdkantoor is, in Utrecht. De regiokantoren in Tilburg, Meppel, Zoetermeer, Diemen en Capelle werden gesloten. Korte afstanden woon-werkverkeer zijn er niet meer bij. Voor alle Bouwdienst-medewerkers was dat een grote tegenvaller: niet meer op de fiets naar je werk kunnen. Niet meer met het vertrouwde groepje collega's werken de Cobbenhagenlaan 225. Dat pand, vroeger het Landbouwhuis genoemd, omdat het Ministerie van Landbouw er ook jaren in gezeten heeft, is nu verkocht aan de Universiteit van TIlburg. Haar expansiedrift zorgt ervoor dat zowel aan de Cobbenhagenlaan als aan de Professor Verbernelaan steeds meer UvT-gebouwen te zien zijn.

Media