Eerste steen Wilhelminapark 31

  • Datering van het voorwerp: 2 januari 1930

Tom Cuijpers en Angela Stoop, studenten Fontys Hogescholen Mens en Maatschappij, onderzochten ‘eerste stenen’ aan het Wilhelminapark.

'Dit grote pand aan nummer 31 is thans een Onderwijsbureau, maar ook huren zij het aangrenzende pand aan nummer 33. Maar omdat wij de moed niet wilden opgeven hebben we het bureau een e-mail gestuurd. Ditmaal rechtstreeks naar de directie. Na een paar daaropvolgende telefoongesprekken werd het duidelijk dat ook zij geen relevante informatie bezaten. We hebben toen maar besloten om alleen de informatie uit het archief te gebruiken voor dit adres. Dit heeft dan ook het volgende resultaat opgeleverd. Arnoud Eras legde de eerste steen en vanuit deze woningkaart uit het archief kunnen we dan ook de hele inwoning bekijken van deze eerste steenlegger inclusief het personeel.
Na de foto’s genomen te hebben zijn we door een receptioniste geholpen waar we tot onze grote dankbaarheid een oude foto hebben gekregen van het gebouw. Hierna vertelde zij ons dat zij ons niet verder kon helpen. Deze foto komt daadwerkelijk uit het jaar 1930, tevens het jaar wanneer Arnoud Eras de eerste steen gelegd heeft. Misschien is dit deze foto een eerbetoon aan het net opgeleverde huis'.

Media