Gepubliceerd 12-04-2006 12:25 Roodkapje van de Dierentuin

  • Geboortedatum: 1-8-1950
  • Sterfdatum:

In de grote vakantie in augustus 1954 gingen mijn vader, moeder met hun drie dochters Erica, Christel en Mieke-Nelie van der Heijden - allemaal op de fiets, de kleinste achterop - een dagje naar de Dierentuin aan de Bredaseweg. Een mooie zomerse dag, we gingen nog niet ver op vakantie, zoals bij de meeste Tilburgers het geval was.

Een dagje naar de Efteling (in 1952 geopend, dus nog heel erg nieuw en pril, aleen een speeltuin en het sprookjesbos), naar de Duinen bij Loon op Zand of naar de Tilburgse Dierentuin was al heel bijzonder. Een tas vol broodjes en een grote fles ranja en wat snoepjes of lollies, dat was het wat we meenamen. De leeuwen, de aapjes, ik weet niet meer precies welke dieren er allemaal te zien waren. Maar het was er heel erg leuk. Vlak bij de ingang herinner ik me de papagaaien op hun stokken of rekken, die om het hardst schreeuwden en krijsten, dat het een lieve lust was.

Vlakbij de wolven stond in een grasperkje een beeld van ROODKAPJE. Met haar rode kapje en het welbekende mandje met lekkers om naar Oma te brengen. Een (beroeps-) fotograaf uit de Missionarisstraat maakte daar foto's van kinderen die graag met Roodkapje op de foto wilden. Mijn kleine zusje Erica, ze was pas twee jaar oud, was zo bang van de wolven en het beeld dat daar vlakbij stond, dat het gelukt is haar op de foto te krijgen. Zodoende staan er maar twee zusjes op de foto, in hun door moeder zelf gemaakte witte bloesjes met rood/groene overgooiers.

De fotograaf L.E.N. Tilburg, zijn stempel staat nog achter op de foto, zat in de Missionarisstraat 38, hoek Wilgenstraat en had het telefoonnummer 26417. Vele jaren later plaagden we ons kleine zusje (intussen 53 jaar oud) ermee dat ze wel op de foto stond: het meisje met het mandje, het hoofddoekje en de zwarte schoentjes, dat ben jij !

Tilburg Wiki:

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: Bredaseweg (Tilburg) dierentuinen recreatie Tilburgs Natuur Dierenpark

  •   Mieke-Nelie van der Heijden
  •   1    0    0 

Reacties

Fien schreef op 10-11-2013 18:39
Wat een leuke foto van jullie "drietjes"
Ik herinner me alleen nog de papagaaien bij
binnenkomst van de dierentuin.
Zo jong als ik was viel het me op dat ze aan een
ketting vastzaten en vond dit heel zielig.

Groetjes,
Fien


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.


Locatie

Tilburg op de kaart

Bekijk dit verhaal op Tilburg op de kaart.

Media

Gerelateerde verhalen